Domov interaktivna oprema IW Uporabniki

Popravki za Workspace verzija 8.6 

Popravki so predvsem vezani na nepravilen prikaz šumnikov in "nerodnih" izrazov v menujih pri prevajanju iz angleškega jezika. če opazite še druge morebitne napake ali težave, prosim da to sporočite na elektronski naslov: gmilosev@siol.net.

Spodaj je kratek postopek zamenjave obstoječih datotek:

Po instaliranem programu Interwrite Workspace 8.6. zaženite raziskovalca in poiščite spodaj navedene mape. Za to opravilo morate imeti administratorske pravice, sicer ne boste mogli odpreti programskih map.
Prevzeti datoteki RES_sl_SI.properties in IWStringsSLV.dll kopirajte v za to določene mape. Na vprašanje ali želite zamenjati obstoječo datoteko odgovorite potrdilno.
Pred začetkom kopiranja zaprite program Interwrite Workspace in izklopite gonilnik table ( v spodnjem desnem kotu - einstruction tools -> izhod ali exit). Po opravljeni zamenjavi datotek ponovno zaženite računalnik.

Datoteko IWStringsSLV.dll kopirajte v mapo C:\Program Files\eInstruction\Interwrite Workspace
Datoteko RES_sl_SI.properties kopirajte v mapo C:\Program Files\eInstruction\Device Manager\properties\einstruction\dm\ui\languages


Težave z kalibracijo pri verziji  8.00 in 8.01

Verzija programa 8.01 zaradi pomanjkljivosti v gonilniku, ne podpira zagon kalibracije s klikom na bližnjico na tabli. Spodaj na sliki je podano zaporedje ukazov s katerim pridete do kalibracije v samem vmesniku gonilnika. Še bolj enostaven postopek je če samo zaženete gonilnik "eInstruction device manager" (koraka 1. in 2.) in potem kalibracijo spet sprožite s klikom na bližnjico na tabli.V novejših verzijah programa (8.6 in več) so odpravljene težave z bližnjicam za zagon kalibracije!

 

Kalibracija in DeepFreeze

1. Če je projektor nastavljen na samodejno popravljanje trapeza, bo pri vklopu naključno postavil rahlo različno sliko po velikosti. Ponavadi je to odstopanje v 5-10mm. Rešitev je izklop samodejnega popravka trapeza na projektorju
2. Če se uporablja prenosnik in se vsakič uporablja drugi vhod ali se uporablja USB hub, program potem predvideva da je priključena druga tabla in zaradi tega ponastavi kalibracijo. Rešitev: uporabite vedno isti vhod za priključitev določene table. če obiskujete več učilnic s prenosnikom, uporabite vedno enake USB vhode za posamezno tablo. če pa učitelji krožijo po šoli, je edina rešitev vgraditev BT povezave na vseh tablah. Potem si posamezni računalnik lahko zapomni vsako priključeno in kalibrirano tablo posebej.
3. Če imate vklopljen program DeepFreeze pri kalibraciji, se vam nastavitve pri ponovnem zagonu računalnika obnovijojo. Zaradi tega je nujna ponovna kalibracija pri vsakem vnovičnem zagonu. Edina rešitev je da začasno izklopite DeepFreeze, opravite kalibracijo na tabli in ponovno zaženete PC. Postopek lahko ponovite tudi za vse USB vhode tako da vam bo, ne glede na kateri vhod vključite tablo, kalibracija pravilna tudi če boste zamenjali USB vhoda. Po končani kalibraciji ponovno vklopite delovanje zaščite DeepFreeze.

Inštalacija Bluetooth gonilnikov na Windows XP 

Windows XP SP2 in SP3 vsebuje že gonilnik za TDK oziroma Ezurio BlueTooth strežnike, ki jih dobite s vašo InterWrite opremo in zaradi tega NE INŠTALIRAJTE PRILOŽENE GONILNIKE! 

Če ste se držali predvidenega postopka, se vam pri vklopu BT strežnika v prosto USB utičnico, gonilnik samodejno inštalira. Po tem se v opravilni vrstici se prikaže samo ena modra Blouetooth ikona z belim oziroma zelenim logotipom na sebi. če je logotip rdeče barve, pomeni da je bluetooth onemogočen ali izklopljen. Zeleni logotip pomeni da je zunanja BT naprava povezana z računalnikom. V primeru da sta v opravilni vrstici dva Bluetooth logotipa, pomeni da ste verjetno naložili dodatni gonilnik in s tem onemogočil pravilno delovanje BT povezave.V tem primeru naredite naslednje:               

1. Preverite če je fizično povezan Bluetooth USB adaptor (ko se naprava izklopi in ponovno vklopi vas računalnik opozori na vklopljeno napravo.
2. če je BT oprema pravilno zaznana, preverite še v nadzorni plošči->sistem->strojna oprema->upravitelji naprav, če obstaja BlueTooth naprava v seznamu strojne opreme.
3.  Korak velja samo za SP1! Kliknite na spodnji od gonilnikov pod "BlueTooth radios" z desnim miškinim gumbom in izberite možnost lastnosti. Potem izberite možnost zamenjaj obstoječi gonilnik in sicer ročno. Poiščite gonilnik v mapi: 
C:\Program Files\TDK Systems\Bluetooth Software\bin ali na priloženem CD-ju.

Inštalacija programa InterWrite

Pri instalaciji InterWrite programa bodite pozorni na naslednje:

1. V primeru da imate  Windows XP z SP 3 in vam verzija programa Interwrite Workspace 7.7 dela težave z Flash animacijami, kopirajte datoteko iw.exe v mapo C:\Program Files\Interwrite Learning\Interwrite Workspace

2. Po končani inštalaciji bo program deloval z vmesnikom v jeziku kot je operacijski sitem. če ste imeli angleško inačico Windows operacijskega sistema, boste morali ročno izbrati v nastavitvah lastnosti slovenščino kot  prevzeti jezik.

3. Inačica 6.XX in več deluje samo na opracijskem sistemu Windows XP. Za Windows 98 instalirajte inačico 5.XX. 

Dokumentacija:

Navodila za vnos seznam učencev v programu Response(PDF)

Navodila za uporabo interaktivne table DualBoard (PDF)

Navodila za uporabo interaktivne tablice MOBI (PDF)

Kratka navodila za uporabo programske opreme verzija 8.6 do 9.2 (PDF) 

Raziskave uporabe interaktivne opreme:

1. Analiza uporabe interaktivne table 

2. Vpliv uporabe IKT v šolah - Evropa 2007 

3. uporaba odzivnikov pri pouku statistike 

4.Javnomnenjske raziskave s PRS na fakulteti političnih ved

5. Uporaba PRS odzivnikov za spodbujanje aktivnog odziva študentov

6.Spodbujanje dialoga na predavanjih s pomočjo odzivnega sistema

7.uporaba odzivnikov pri pouku logike

 
© Servis CAD opreme

 zadnja sprememba 20/04/20

Zemljevid  |    Kontakt